Wil jij bewuster en lichter leven?

4 tips om gezond te blijven

Gepubliceerd op 16 maart 2020 om 21:10

De komende 3 weken zal ook mijn praktijk gesloten zijn.
Opeens een hele lege agenda...... dus ik dacht: wat helpt mij om gezond te blijven?

1. Welke essentiële olie helpt bij virussen?
In de praktijk verstuif ik regelmatig Ravintsara om de lucht te zuiveren. Gisterenavond tipte een lieve vriendin me: laurier en eucalyptus is een goede combi tegen virussen, dus dat zit nu in de diffuser.

2. De yogalessen online
Yoga is goed voor je immuunsysteem en nu de yogalessen ook tijdelijk zijn gestopt: een mooi initiatief van yogaonline.nl! Ze bieden jou de gelegenheid om de komende 2 weken thuis oefeningen te doen met een gratis abonnement!

3. Naar buiten de natuur in!
Adem diep in en vul je longen met frisse lucht. Ook in Nederland zal de lucht schoner worden nu er minder vliegverkeer en files zijn. De weersvoorspelling ziet er goed uit, vooral komende woensdag belooft een mooie lentedag te worden. De scholekster heb ik alweer gespot op het strand.

4. Wat maak ik als de griep heerst?
Juist: kippensoep! Misschien helpt het ook tegen het coronavirus.... dus de soep staat nu te pruttelen. Maar wat als je vegetariër/veganist bent? Heb jij een recept om je weerstand te verbeteren? Laat het me weten, ik deel het graag in mijn volgende nieuwsbrief!

Is soep niets voor jou? Gezond eten is veel variatie en hoe kan het anders: kleurrijk!
Lees meer in onderstaand artikel.

Tot slot: pas goed op jezelf en anderen, zorg voldoende rust en wie weet heb je tijd voor de lenteschoonmaak.......

Hartelijke groet van Marij.

De kleurenkracht van voedsel

Eigenlijk is gezond eten heel eenvoudig: hoe kleurrijker je eet, hoe beter. Elke kleur bevat namelijk andere vitamines en mineralen.
Elk voedingsmiddel oefent ook invloed uit op je energieniveau. Wanneer je behoefte hebt aan energie dan zal je van nature ertoe neigen meer rode, oranje en gele producten te eten.
Als je behoefte hebt aan kalmerende of meer evenwichtige energie dan kies je vaak intuïtief voor groene of blauwe levensmiddelen. 

Toch kunnen voedingsstoffen andere energieën hebben dan de kleur doet vermoeden. Zo zou je denken dat spinazie en postelein – duidelijk groene groenten – groene energie zouden hebben. Maar uit onderzoek (bron: Anneke Coopman: koken met kleurenergie, de helende kracht van voedsel) komt naar voren dat de trillingsfrequenties rood waren. Ze bevatten namelijk een hoge concentratie ijzer.

Iedere kleur heeft een specifieke eigenschap, bijvoorbeeld rood voor meer levensenergie, oranje voor een goede spijsvertering en wit versterkt de werking van alle kleur energieën in het voedsel.
Variatie aanbrengen in je eten is heel goed en ik vind het een uitdaging om gerechten te maken met verschillende kleuren groenten.
Ben je benieuwd welke energie jouw favoriete voedsel heeft? Of wat eet je nooit?

Lees dan verder


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.