Wil jij bewuster en lichter leven?

Wie ben ik

Mijn praktijkruimte

Ik ben Marij Duijsters en op 1 maart 2016 gestart met mijn praktijk Colourful Energies.

Sinds 1978 werk ik in de gezondheidszorg en heb vanuit een brede interesse ervaring opgedaan als (sociaal psychiatrisch) verpleegkundige (niet meer praktiserend), preventiewerker, senior adviseur in de eerstelijnszorg en het geven van cursussen/workshops.

In mijn praktijk in IJmuiden coach ik mensen om vanuit kracht, intuïtie en creativiteit dát te doen wat hun hart hen ingeeft. Ontspanning vind ik daarbij belangrijk. Weten wat je wilt en voelen waar je blij van wordt, gaat beter als er ruimte voor ontspanning is. En door inzicht te krijgen in je blokkades gaat energie weer stromen. Dan kun je je passie en creativiteit weer (her) ontdekken. Focussen op wat je écht wilt, vergroot je bewustzijn. Zo kun je vanuit intuïtie en met zelfvertrouwen het heft in eigen handen (terug) krijgen en behouden.

Holistische visie: ik zie de mens als één geheel

Alles is energie en alles is met elkaar verbonden. Je lichaam: de wijze waarop je je voedt, wat je eet en drinkt. Je geest: hoe je denkt, welke overtuigingen je hebt, je emoties, wat jou inspireert en hoe bewust je bent van jezelf. De wijze waarop je beweegt en ontspant, het heeft invloed op jouw gezondheid, je welzijn.

En dit hangt samen met de mensen om je heen, je familie, je gezin, je vrienden en je collega's. De dynamiek van deze systemen hebben invloed op jouw zijn, hoe je je voelt, hoe je omgaat met tegenslagen en belemmeringen in het dagelijks leven.

Wil jij bewuster leven en heb je ondersteuning nodig om je te ontwikkelen op één of meerdere niveaus? Neem dan contact met met op.

Ervaar de kracht van kleuren!

Eén van mijn belangrijkste instrumenten is het werken met kleuren. Het is iedere keer weer bijzonder om te zien hoe eenvoudig en tegelijk zo to the point een kleurkeuze is. De kleuren hebben een eigen taal, een taal voorbij woorden. Ze raken je in andere lagen van je bewustzijn dan woorden dat doen. We leven (te) vaak vanuit ons hoofd, het denken staat op de voorgrond. Met de kleuren werk je rechtstreeks vanuit je hart en je ziel.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen heel goed weet wat goed is voor zichzelf. Als je dat niet meer weet of voelt dan ben je door allerlei omstandigheden het contact met jezelf kwijt geraakt. Door het werken met kleuren herstel je het contact met jezelf en kijk je zonder te oordelen, zonder overtuigingen naar jezelf. Vanuit deze puurheid maak je een kleurkeuze en zet jij je eigen verhaal neer. Ervaar zelf hoe verrassend en ontroerend dit is: contact opnemen.

Hoe werk ik

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een veilige sfeer te creëren, te luisteren, vragen te stellen, informatie te ordenen, inzicht te geven. Samen maken we jouw verhaal helder en loop ik een tijdje met je mee. 

Wil je een coachingstraject starten, dan verhelderen we eerst jouw vraag/behoefte. Dit bepaalt welke weg we gaan bewandelen. Rode lijn in het traject is ontspannen, (jezelf weer) ontdekken en ontwikkelen. Daarbij gebruik ik verschillende methoden, naast praten ook doen en zelf ervaren. Je vragen kunnen heel basaal en praktisch zijn; ook met zingeving en levensvraagstukken kun je bij mij terecht.

Door de opleiding Effectieve Intuïtie zijn mijn intuïtieve vaardigheden verder ontwikkeld. Hierdoor ben ik ook bewuster geworden van wat ik wil. Zolang ik me kan herinneren, staat kleur centraal in mijn leven. In huis, mijn kleding en sieraden, op creatief gebied en sinds 2010 ook door de opleiding tot holistisch kleurcoach. Het was letterlijk thuiskomen in een wereld vol kleur en energie.

Vicky Wall heeft de kracht van kleuren opnieuw vorm gegeven. Haar filosofie: "Je bent de kleuren die je kiest! Alles waar je naar op zoek bent, zit al in jezelf" paste perfect bij mijn visie: "JIJ zelf bent degene naar wie je op zoek bent; de kleuren helpen je te herinneren wie je bent".

Zelf ontwikkel ik me ook voortdurend, het is onderdeel van mijn leven. Zo heb ik me verdiept in energetisch werken, verschillende manieren gericht op ontspanning en het ontwikkelen van verschillende bewustzijnslagen.