Wil jij bewuster en lichter leven?

Bewust bewegen met Do-In Tao yoga voor gezondheid en energie

Do-In is een oosterse bewegingsleer, die je gezondheid en vitaliteit bevordert. Je lichaam en geest worden krachtiger. Stretches en ademhalingsoefeningen, die je tijdens een les doet, helpen je lichaam in balans te blijven of te komen. Niet alleen omdat je een reeks oefeningen doet waarbij je je spieren rekt en ontspant; en de tijd neemt voor jezelf en je ademhaling, maar vooral omdat je in verschillende houdingen de energiebanen in het lichaam, de meridianen, strekt en stimuleert.

Do-In, vrij vertaald ‘stroming van energie’ koppelt lichaamsoefeningen aan de meridianen door middel van strekkingen, zelfmassage en ademoefeningen. De strekkingen verbeteren de energiecirculatie, de massages brengen balans in de energiestroom, de ademhaling ontspant het lichaam en brengt de geest tot rust.

Met Do-In stimuleer je de natuurlijke manier van bewegen vanuit je buikkracht, je hara. Je gaat je lichaam écht voelen en ervaart steeds beter wat je lichaam van je vraagt en nodig heeft. Praktisch gezien is Do-In een combinatie van sportiviteit, bewust bewegen en bewustwording op een aangename en zachte manier.

Do-In is geschikt voor iedereen, die meer energie wil hebben; lekkerder in je vel zitten of je lichaamshouding wilt verbeteren. Bij Do-In gaat het er niet om hoe lenig je bent en/of je even 'goed' bent als die ander. Het gaat erom wat jij tijdens een oefening ervaart en welk effect de oefening op je heeft.

Momenteel volg ik de opleiding bij de Do-In Academy. Deze vorm van yoga spreekt mij erg aan en past helemaal bij mijn manier van -energetisch- werken. Wil je meer weten over deze vorm van yoga, laat het me weten.

In 2023 organiseer ik ook lessen. Heb je interesse of wil je liever individueel les in mijn praktijk in IJmuiden neem dan ook contact met me op of meld je aan via onderstaand formulier.

‘Bewustzijn is als de zon. Als het op dingen schijnt, transformeren ze’.

Thich Nhat Hahn

Vietnamese boeddhistische monnik, vredesactivist, dichter en schrijver (1926-2022)

Een eenvoudige meditatie oefening om bewust-er-zijn, gaat als volgt:

  • ga offline en zoek een rustige plek
  • sluit je ogen
  • zit rechtop, voeten plat op de grond en ontspan
  • blijf even zo zitten
  • dwalen je gedachten af? GEFELICITEERD!! Doel van deze oefening is bereikt: bewust worden van je gedachten!
  • herhaal dit als je merkt dat je gedachten afdwalen
  • voel na wat de oefening met je gedaan heeft

Bewust-er-zijn versterkt je fysieke en mentale gezondheid. Minder stress en angst, een positieve impact op het immuunsysteem en een scherpere focus zijn slechts enkele bewezen voordelen van meditatie.

(Bron: Steven Laureys, neuroloog en schrijver van het no-nonsense meditatieboek)