We leven in een turbulente tijd waarin veel op ons afkomt en waar we niet altijd invloed op hebben. Door bewuster te leven kun je meer grip krijgen op jezelf en daarmee ook hoe jij in het leven staat.

Bewustwording ontstaat in het moment, in het hier en nu. Het betekent uit je hoofd zijn en rust in je geest ervaren. Bewust zijn welke gedachten en overtuigingen je hebt en weten hoe deze jouw welzijn beïnvloeden. Het is met je aandacht in je lijf zijn, wat je voelt en ervaart bij wat je aan het doen bent. Je loopt bijvoorbeeld door een bos en hoort de vogels fluiten, ziet de kleuren van de bladeren en ruikt de aarde.

Bewuster leven gaat ook over zelf initiatief nemen, meer inzicht krijgen, jezelf ontwikkelen en de kracht vinden om keuzes te maken. En dat begint met tijd voor jezelf te nemen en met jezelf in gesprek gaan.

Wil je daarbij ondersteuning? Of wil je meer inzicht in je zielsverlangen? Neem dan contact met me op.

Om je alvast wat houvast te geven, heb ik het e-boek 'de 7 van bewuster leven’ gemaakt.

Het doel van dit gratis e-boek is je bewuster te maken van hoe jij in het leven staat. Door bewuster te leven stimuleer je namelijk jouw zelfhelend vermogen. Om jezelf te ontwikkelen en te groeien, moet je af en toe uit je comfortzone (de veilige ruimte waarin je geen risico’s neemt) stappen. Die stap neem jij zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen. Als holistisch werkend coach loop ik een tijdje met je mee en ondersteun ik je waar nodig.

Ik geloof en ben ervan overtuigd dat het leven bestaat uit leren, jezelf continue ontwikkelen en op zoek gaan naar wie je bent en wat je écht wilt. Zelfreflectie en persoonlijke groei zijn belangrijk voor een zinvol en gelukkig leven.

Bewuster leven kan op verschillende niveaus: het lichamelijke, emotionele, gedragsmatige, relationele, mentale, energetische en het spirituele. Ieder niveau correspondeert met een energiecentrum (chakra), dat onder andere verbonden is met bepaalde emoties en gemoedstoestanden. Het doel van het e-boek  De 7 van bewuster leven jezelf bewuster te maken van hoe jij in het leven staat. Bewuster leven kun je namelijk op verschillende niveaus ontwikkelen. Ik ga dieper in op het fysieke, gedragsmatige, emotionele, relationele, mentale, energetische en spirituele bewustzijn. Een korte kennismaking:

  • Lichamelijk: hoe is je contact met je lichaam? Voel je spanning of heb je pijn? Hoe gegrond ben je? Zorg je goed voor jezelf?
  • Emotioneel: wat is het verhaal van je emoties, wat vertellen je jou? Kun je ze voelen en onderscheiden? Mogen ze er zijn?
  • Gedragsmatig: ben je je bewust van jouw gedrag, naar jezelf en naar anderen? Je kunt bepaalde overtuigingen hebben, maar gedraag je je er ook naar?
  • Relationeel: als jij je ontwikkelt, is het niet vanzelfsprekend dat de mensen om je heen zich ook ontwikkelen of op eenzelfde manier als jij zich ontwikkelen. Vriendschappen en relaties kunnen veranderen, soms zelfs eindigen. Hoe is de relatie met jezelf?
  • Mentaal: ben je je bewust hoe jouw gedachten je welzijn en gezondheid beïnvloeden? Kun je je innerlijke stem horen?
  • Energetisch: “Alles is energie", en "Energie volgt aandacht”. Hoe ga je om met jouw energie? Waar geef je energie aan en waaraan niet? Ken je jouw energielekken? Waar krijg je energie van, wat inspireert jou?
  • Spiritueel: Welke zingevingsvragen heb je? Ben je in contact met je passie, je levensdoel? Kun je accepteren wat er is? Heb je innerlijke rust?

Als holistisch coach werk ik, afhankelijk van jouw vraag/behoefte, op al deze niveaus. Ze zijn met elkaar verbonden: ontwikkel je je op het ene niveau dan heeft het ook z'n weerslag op andere niveaus.

Interesse om hier meer over te weten? Neem dan contact met me op.


Interessant artikel over persoonlijkheid en de ziel/zielsbewustzijn.

De wijsheid van de ziel door Kees Aaldijk 01-2015
PDF – 107,2 KB 622 downloads